Resepi Telur Masak Sos Simple dan Sedap

resepi telur masak sos

Hai, selamat datang ke post untuk tutorial resepi terbaru dari team Dapur Osyom. Pada kali ini, team kami akan cover satu resepi berasaskan telur yang digemari oleh tak kira orang dewasa mahupun anak-anak. Yang kami maksudkan adalah telur masak sos. Resepi telur masak sos tidak kurang permintaannya dalam kalangan orang yang pernah menikmatinya. Manakan tidak, … Read more

Resepi Bubur Pulut Hitam Favourite

resepi bubur pulut hitam

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Selamat datang lagi ke tutorial resepi yang disediakan oleh team Dapur Osyom. Pada kali ini team kami akan mengajarkan anda dengan sebuah resepi berasaskan bubur, yang tidak kurang popularnya di Malaysia. Tutorial yang kami maksudkan ialah resepi bubur pulut hitam. Pasti ada yang dah pernah cuba kan? Mungkin dimajlis perkahwinan atau … Read more

Resepi Sambal Sotong Pedas dan Sedap

resepi sambal sotong

Resepi sambal sotong, merupakan antara resepi berasaskan sotong yang mempunyai carian yang banyak mengikut pemerhatian kami. Jadi, tidak salahlah pada tutorial kali ini team kami akan sajikan anda semua dengan tutorial resepi sambal sotong. Penggemar sotong dan masakan yang pedas pastinya akan menjadikan menu ini sebagai menu wajib mereka, sekurangnya sebulan sekali mungkin? Sambal sotong … Read more

Resepi Ayam Goreng Kunyit Simple (Macam Kat Kedai Makan)

resepi ayam goreng kunyit

Ayam goreng kunyit. Menu yang sangat popular tidak kira dirumah, mahupun di kedai makan. Bahkan tidak keterlaluan saya katakan ayam goreng kunyit ini merupakan salah satu menu wajib bagi seorang suri rumah, mungkin seminggu sekali akan dijadikan hidangan. Kenapa ianya begitu popular? Hal ini mungkin dikeranakan penyediaannya yang ringkas dan tidak memerlukan bahan yang rumit. … Read more

Resepi Miang Pla Pao (Beserta Sos Hijau dan Merah)

resepi miang pla pao

Hai semua bertemu lagi kita pada kali ini untuk tutorial resepi yang lain. Pertama sekali saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada pengunjung Dapur Osyom dimana sahaja anda berada. Terima kasih kerana memberi sokongan yang berterusan kepada team kami. Dalam tutorial pada kali ini team kami akan cover resepi berkaitan ikan. Namun ianya sedikit unik walaupun … Read more

Resepi Sup Ayam ala Thai Yang Best

sup ayam ala thai

Salam sejahtera kepada pengunjung Dapur Osyom dimana sahaja anda berada. Terima kasih kerana terus sudi memberi sokongan yang tidak berbelah bagi kepada team kami. Pada tutorial kali ini kami ingin kongsikan perihal sup. Sup, semua orang suka sup dan sup ini sendiri terdapat varian resepi yang dapat dihasilkan. Bahkan sup juga menjadi pembuka selera untuk … Read more

Resepi Ayam Masak Halia Yang Tersangat Simple

ayam masak halia

Hai, kembali lagi ke tutorial resepi yang disediakan oleh team Dapur Osyom. Kami terkadang berfikir kebanyakan dari kita biasanya pasti mencari resepi yang simple dan sedap sahaja seperti goreng-goreng, atau sup sahaja. Yelah, mana taknya kebanyakan dari kita sekarang kesuntukan masa siang dan malam sibuk dengan urusan harian. Hujung minggu tu, adalah sikit masa untuk … Read more

Resepi Daging Harimau Menangis Dengan 2 Jenis Sos

resepi daging harimau menangis

Assalamualaikum kepada semua pengunjung setia website Dapur Osyom ini. Pada tutorial resepi kali ini kami akan sediakan anda dengan sebuah resepi yang sangat popular, viral, dan semestinya sedap. Resepi yang kami maksudkan adalah resepi daging harimau menangis. Bukan itu sahaja, kami juga membuat tutorial tentang cara penyediaan 2 jenis sos yang teramat sedap dan padu … Read more

Resepi Sandwich Telur Yang Mudah dan Sedap

resepi sandwich telur

Hai, selamat datang ke post terbaru tutorial resepi yang disediakan oleh team Dapor Osyom. Pada kesempatan kali ini team kami akan membuat tutorial untuk resepi breakfast yang sangat popular di seluruh dunia. Malah ianya bukan hanya dimakan ketika breakfast sahaja, namun anda yang mengambilnya ketika makan tengah hari dan makan malam juga. Yang kami maksudkan … Read more